10 Kasım 2010 Çarşamba

Kurtlar Vadisi Herkesi Döver!

Babam anlatırdı, çiftlikte çalışan adamlardan birisi babama kızdığında, fiziksel zarar vermesi mümkün olmadığı için, gölgesine basarmış; aklı sıra çaktırmadan hıncını çıkarmak için.

Biraz önce bir fragman izledim, nedense aynı yöntemin başka bir boyutta kullanıldığı hissine kapılıverdim. Filmin adı: Kurtlar Vadisi Filistin. Üzerinden geçen bunca zamana karşı birşey yapamadığımız İsraillileri pata küte dövüp, takır takır öldürüyor; meşhur dizinin, gerçek hayatta bile polis eskortu ile evine gidebilen, meşhuuur oyuncuları.

Filmi izlemedim ama fragmandan yola çıkarsam:
Senarist, yapımcı; bunların amacı milleti sinemaya çekip para kazanmak; bir yandan da bu bir film; buradan yola çıkarak farklı açılımla da gitmeye gerek yok; bir tanecik sınır aşılmadıkça!
O sınır: Eğer film vizyona girdiğinde herhangi bir siyasetçi filme gidip, çıkışta da beyanet verirse "Güzel olmuş, gerçekleri anlatmış, bidi, bidi..." diye; o zaman gölgeye basma olayı gerçekleşmiş olur. Bu beyanatlarında "biz bu işin hala peşindeyiz ama bizim çocuklar ne de güzel çekmişler filmi, anlatmışlar tüm gerçekleri" mesajını alttan altta verirlerse tabanlarını memnun etmek için, aha o zaman zurna pırt der, benden uyarması!
Birde tüm bunların üstüne filmin mesajının, içeriğini abukluğundan kimse tınmaz hatta seyirci, taban, siyasetçi çifte kavrulmuş mutlu olursa, bonus olarak da İsrail filme uyuz olursa; hele o zaman siz seyredin gümbürtüyü. Zaten geçmişte bir Irak filmi olan serinin devamları geliverir valla. Siyasi boyutu ayrı ama sinemasal anlamda serinin yeni bölümleri aşağıdaki gibi akmaya başlar, ortalık şenlenir, şahane olur valla!
- Kurtlar Vadisi Ermenistan: "Ermeniler esas bizi kesti, 1 milyon Ermeni zaten ölmedi; ışınlandı onlar Nizamiye Taburları tarafından Venüs'e" ve "Soykırım değil, mermer mermer" çığlıkları eşliğinde ekibimiz ve milyonlarca gönüllü vatandaş kapalı sınırdan boca olurlar Ermenistana. Tüm Ermeniler "Aslında biz hem Türk hem de müslümanız" deyip, sünnet olurlar.
- Kurtlar Vadisi Avrupa Birliği: Brükselde işeyen çocuk heykelinin ağzı burnu kırılıp, tüm pomm fritçiler acımasızca vurulur. Avrupa Birliğ önümüzde diz çöker, anında en birinci üye oluruz.
- Kurtlar Vadisi Avustralya: Zamanında Özal ve entourage'ı bu ülkeye girerken üstlerine ilaç sıkılmıştı; bu iktidarın geçmişten intikam alma misyonu bünyesinde, Avustralyalıların kıçına ikişer üçer koyun sokulur, Opera binası havaya uçurulur. Avustralya seksen bilmem kaçıncı ilimiz olur.